Vakantiehuis Actuele aanbiedingen Onze speciale promotie is vakantiehuis Malá Skála: nergens anders in Tsjechië vindt u een beter aanbod. Volgens kenners het mooiste fiets- en wandelgebied van Bohemen. Meer informatie...

bustickets bus naar o.a. Pilsen en Praag in Tsjechië Dagelijks vertrek het hele jaar rond! Veilig en comfortabel naar Tsjechië (o.a. Praag). Opstappen in Amsterdam, Breda, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Venlo. Naar Praag vanaf 39 Euro. Meer informatie...


Bel ons op 024 37 39 350 | Skype met ons op actief.in.tsjechie | Whatsapp ons op 06 203 96 001

Praag

Praag, de hoofdstad van de Tsjechische Republiek

Praagse burcht op de achtergrondPraag is de hoofdstad van Tsjechië en telt meer dan 1.2 miljoen inwoners. Het jaar 870, waarin de Praagse burcht werd gesticht, wordt beschouwd als het begin van de stad. Nederzettingen op het grondgebied van de huidige stad gaan terug tot de tijd van het Neolithicum. Na het einde van de Eerste Wereldoorlog, in 1918, is Praag de hoofdstad geworden van de Tsjecho-Slowakije. Vanaf 1993 is het de hoofdstad van de Tsjechische Republiek.

Bochtige middeleeuws aandiende straatjes en gebouwen in alle bouwstijlen zijn typisch voor het centrum van Praag. Je vind er Romaanse en gotieke kerken, barok- en renaissancistische paleizen, Jugendstil, classicistische, kubistische en functionalistische huizen en ultra moderne gebouwen. Vanaf 1992 is de binnenstad van Praag aangemerkt als Unesco werelderfgoed.

Omschrijving Regio Duur Reistype Prijs
Autovakantie Praag en Boheems Paradijs Boheems Paradijs   locatie 7 dagen
individuele reis
vanaf € 220,00
Autovakantie Praag en Boheems Paradijs
Tijdens deze autovakantie combineer je de hoofdstad Praag met een uitgebalanceerd outdoor actief programma in het beschermd landschapspark Boheems Paradijs. Je krijgt een prachtige dwarsdoorsnede van wat Tsjechië te bieden heeft. Cultuur, natuur, actief ontspannen, prachtige landschappen en natuurlijk onontbeerlijk voor een autovakantie, een goed wegennet. De afstand tussen Praag en het Boheems Paradijs is zo'n 80 km.
Autovakantie Praag en Burchtentocht Boheems Paradijs  locatie 7 dagen
individuele reis
vanaf € 219,00
Autovakantie Praag en Boheems Paradijs
Tijdens deze autovakantie ontdek je zowel Praag als het nabij gelegen natuurpark Boheemse Paradijs. De eerste paar dagen breng je door in het "gouden" Praag, hoofdstad van Tsjechië. Daarna zal je actief ontspannen tijdens een driedaagse burchtentocht door het beschermde landschapspark Boheems Paradijs. Onderweg kom je prachtige landschappen met romantische burchten en kastelen tegen.
Autovakantie Praag en Ertsgebergte Ertsgebergte  locatie 7 dagen
individuele reis
vanaf € 215,00
Autovakantie Praag en Ertsgebergte
Tijdens deze autovakantie in Tsjechië geniet je van de ideale combinatie van het natuurschoon van het Ertsgebergte en de pracht van de hoofdstad Praag. In het Ertsgebergte loop je eerste drie dagen over de glooiende bergen en kammen met vennen; je ontspant in dit groene gebergte dat vergelijkbaar is met de Belgische Ardennen. De rest van de week breng je door in de stad met eeuwenoude historie en schitterende architectuur en zal je je vermaken in de middeleeuwse straten van Praag.
Autovakantie Praag en Reuzengebergte Reuzengebergte  locatie 7 dagen
individuele reis
vanaf € 215,00
Autovakantie Praag en Reuzengebergte
Tijdens deze autovakantie zal je de mooiste plaatsen van Tsjechië ontdekken; de hoofdstad Praag en het Reuzengebergte met de hoogste berg van Tsjechië – Snezka 1602m. De eerste paar dagen breng je door in het "gouden" Praag met eeuwenoude historie en prachtige architectuur. Daarna zal je actief ontspannen tijdens een driedaagse trektocht door het Reuzengebergte.
Autovakantie UNESCO steden Tsjechië  locatie vanaf 3 dagen
individuele reis
vanaf € 105,00
Autovakantie highlights van UNESCO erfgoed
Nergens in de wereld is er een land te vinden met zoveel UNESCO monumenten op zo'n klein oppervlak als in Tsjechië. Er zijn maar liefst 12 officieel erkende UNESCO monumenten. Wij hebben een autovakantie samengesteld langs enkele belangrijke UNESCO steden en objecten. Het is een afwisselend programma met steden, platteland en natuur. We hebben de reis flexibel opgezet zodat je deze autoreis kunt aanpassen aan je wensen. Minimaal aantal deelnemers is 2 personen.
Boottocht met lunch en muziek Praag  locatie 2 uur
individuele reis
vanaf € 29,00
Boottocht op de Vltava
Een betoverende boottocht door historisch Praag. Deze boottocht duurt twee uur en is inclusief een lunch (buffet), aperitief en muziek. Tijdens deze rondvaart heeft u de gelegenheid om de meest in het oog springende high lights van Praag te zien vanuit een ander perspectief. Vanaf het dek van het schip heeft u een prachtig vrij uitzicht op de stad. U ziet o.a. de Praagse Burcht, de Karelsbrug, het Rudolfinum en vele andere adembenemende gebouwen. Tijdens de cruise wordt er in zeven talen toeristische informatie gegeven over de high lights.
Fietsen van Praag naar Dresden Praag - Dresden  locatie 6 dagen
groepsreis
vanaf € 740,00
Fietsen van Praag naar Dresden
Perfekte tocht voor actieve cultuur- en natuurliefhebbers. Ervaar de machtige Moldau en de Elbe. Bezoek de UNESCO stad Praag en laat je verleiden door de charme van een van de mooiste Duitse steden: Dresden. We volgen de stroom van het water door een prachtig landschap vol met pittoreske stadjes zoals Melnik, Litomerice en Bad Schandau. De tocht brengt ons door de natuurlijke schoonheden van Tsjechisch-Saksisch Zwitserland (Nationaal Park) en voert grotendeels langs de Moldau (Vltava) en de Elbe (Labe) rivier en haar bekkens. De route is geschikt zelfs voor de minder getrainde fietsers. Het grootste deel is bergafwaarts!
Fietsen van Praag naar Wenen via Český Krumlov Praag  locatie 8 dagen
groepsreis
vanaf € 880,00
Groene route van Praag naar Wenen
Fietsen met een internationaal reisgezelschap van Praag naar Wenen via Cesky Krumlov langs de bekende "Greenways" fietspad! Deze fietstocht gaat o.a. langs het Nationaal Park Podyji bij de Oostenrijkse grens. U ziet onderweg Unesco Wereldcultuurerfgoed. O.a. het middeleeuwse stadje Trebon met haar prachtige omgeving vol met karpervijvers. Dichter bij de Oostenrijkse grens passeert u de beste Moravische wijngaarden bij Znojmo en Šatov. De reis zal eindigen in een van de mooiste Europese steden: Wenen.
Fietsvakantie van Praag naar Wenen Praag  locatie vanaf 5 dagen
individuele reis
vanaf € 20,00
Groene route van Praag naar Wenen
De Praag - Wenen "Greenway" neemt je mee op een fietsavontuur zuidwaarts langs kastelen en burchten, door de historische Tsjechische dorpen en steden, door de wijngebieden van Moravië en Oostenrijk. De route is veilig en de moeilijkheidsgraad is medium. wij kunnen je aan materiaal helpen en met het plannen van een actieve en gedenkwaardige reis zodat je de Groene route kan verkennen zoals je wenst en op je eigen gemak. Het grootste deel van deze route volg je de "greenway" fietsroute.
Fun rafting Praag Praag  locatie 2,5 uur vanaf € 38,00
raften in Praag
Combineer sightseeing met een leuke activiteit. Zie Praag vanuit een ander perspectief. In een uur vaar je stroomafwaarts samen met enthousiaste gidsen over de Vltava rivier. Zie de Praagse Burcht, het Nationaal Theater, de Karelsbrug en vele andere Praagse bezienswaardigheden. De gidsen vertellen u belangrijke historische en culturele feiten over Praag. Er zijn twee stuwen met een leuke stroomversnelling. Het belangrijkste is plezier te hebben met maximale aandacht voor de veiligheid van de klant. Het fun raften is geschikt voor beginners. Minimale groepsgrootte is 5 deelnemers.
Geweerschieten Praag Praag  locatie vanaf 2 uur
individuele reis
vanaf € 42,50
geweerschieten in Praag
Wil je de power voelen van een .44 Magnum, van een .45 Automatisch Colt Pistool, een automatische kaliber 12 Shotgun, of van een semi automatische Kalasjnikov? Dat is mogelijk! Test jouw talent en concentratie tijdens het sportschieten in Praag samen met een kleine of grotere groep vrienden. Alleen de beste kan winnen!
Geweerschieten buiten Praag Praag  locatie vanaf 2 uur
individuele reis
vanaf € 45,00
geweerschieten in Praag
Wil je de power voelen van een .44 Magnum, van een .45 Automatisch Colt Pistool, een automatische kaliber 12 Shotgun, of van een semi automatische Kalasjnikov? Dat is mogelijk! Minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar en verder heb je een geldige ID kaart of paspoort nodig. Onze standaard programma's en prijzen zijn gebaseerd op minimaal 8 deelnemers. Ben je met minder personen? Neem dan even contact op met ons voor een maatwerk programma. 
Gouden Mijl stadswandeling Praag Praag  locatie 3 tot 4 uur
individuele reis
vanaf € 119,00
Gouden Mijl stadswandeling Praag
Een groot gedeelte van deze "gouden" wandeling volgt - letterlijk - het spoor van de Boheemse vorsten. Zij regeerden vanuit de Praagse Burcht, maar woonden aan de andere zijde van de Moldau, in het nu verdwenen Koningshof: we lopen over de "Koningsweg". De wandeling is, bochten en zijpaden meegerekend, ongeveer vier kilometer lang. We doen deze wandeling in drie tot maximaal 4 uur. De Gouden Mijl begint en eindigt bij een metrostation, in Praag trouwens al een hele belevenis vanwege de diepte.
Joodse Wijk Praag Praag  locatie 3,5 tot 4 uur
individuele reis
vanaf € 124,00
Joodse Wijk Praag
Praag was eeuwenlang een van de belangrijke steden in de joodse Diaspora. We weten met zekerheid dat er al sinds de 10e eeuw een joodse gemeenschap in Praag was. Op deze tour verteld een gids die alles af weet van de joodse cultuur en geschiedenis hun verhaal en verklaart u hun gebruiken en gewoonten. U bezoekt verschillende oude Synagogen die delen van de collectie van het Joods Museum herbergen en U loopt over de indrukwekkende oude begraafplaats.
Jugendstilwandeling Praag Praag  locatie 2,5 tot 3 uur
individuele reis
vanaf € 129,00
Jugendstil stadswandeling Praag
De eeuwwisseling van de 19de naar de 20ste eeuw is o.a. interessant vanwege de toen opkomende nieuwe architectuurstijlen. Wij zullen de Praagse Jugendstil met andere toenmalige architectuurstijlen vergelijken. Tijdens deze wandeling ziet u het Gemeenschapshuis (Representatiehuis van de hoofdstad Praag), Jugendstilhuizen op het Wenceslasplein en in de straten Na Příkopech en Národní třída. Een onderdeel van deze wandeling is gewoonlijk ook het bezoek aan het Muzeum van Alfons Mucha. De rondleiding is geschikt voor bezoekers van Praag met een diepere belangstelling voor Jugendstil en de stijlen van het begin van de 20ste eeuw.
Maatwerk Outdoor Sázava vallei Centraal Bohemen  locatie 1 dag
dagactiviteiten
vanaf € 39,50
kanotour Sazava
De Sázava vallei, op een steenworp afstand van Praag, is bijzonder geliefd bij watersporters, wandelaars en fietsers. Je vindt er bruisende stroomversnellingen, ruige rotspartijen, geheimzinnige burchten en diepe bossen. Wij organiseren voor groepen vanaf 13 personen een uitgebalanceerd actief dagprogramma. Ze hebben de keuze uit twee mogelijke combinaties: kanoën of raften in combinatie met klimmen/abseilen of een lage touwenparcours. Het programma duurt circa 6 uur
Mini Tank Experience Praag Praag  locatie 30 min
dagactiviteiten
vanaf € 62,00
minitank rijden nabij Praag
Altijd al willen weten hoe het voelt om een tank te rijden? Het design van de miniTank is gebaseerd op de echte King Tiger Tank uit de Tweede Wereldoorlog. MiniTank Experience biedt het ultieme belevenis tijdens jouw bezoek aan Praag dat je nooit zult vergeten! Minimaal 4 deelnemers.
Olympik Tristar Praag  locatie vanaf 1 nacht
hotels
vanaf € 33,00
Hotel Olympik Tristar
Alle kamers zijn keurig ingericht volgens de 3-sterren categorie standaard. Elke kamer beschikt over een eigen satelliet TV, radio, kluisje, mini-bar en telefoon. Bovendien heeft elke kamer een eigen badkamer. Ook voor mindervaliden zijn er enkele kamers speciaal ingericht in het hotel. In het hotel is een bar waar je 's avonds kunt genieten van diverse hapjes en drankjes. Het ontbijt en diner bestaat uit uitgebreid buffet.
Outdoor Paintball Praag Praag  locatie vanaf 2 uur
dagactiviteiten
vanaf € 38,00
Paintball in Praag
Outdoor paintball vlak bij het centrum van Praag! Beleef de ultieme adrenaline kick van paintballen samen met je vrienden op dit unieke paintball terrein. Je hebt de keuze uit drie paintball velden met verschillende thema's en een totale oppervlakte van maar liefst 5000m²! Het terrein is het gehele jaar toegankelijk.
Praag - Karlštejn E-bike tour Praag  7 - 8 uur
dagactiviteiten
vanaf € 55,00
burcht Karlstejn
De imposante burcht Karlštejn ligt even ten zuidwesten van Praag. In deze tour fiets je in een kleine groep begeleidt door een professionele gids. De tocht begint in het centrum van Praag en gaat vervolgens langs de rivieren Moldau en Berounka en door het Tsjechische platteland. Onderweg is er genoeg tijd voor pauzes en om van de prachtige omgeving te genieten. Aangekomen bij de burcht is er de mogelijkheid voor een rondleiding en lunch. Aan het einde van de middag gaat de groep met de trein terug naar Praag. De fietstocht duurt ongeveer 8 uur en eindigt rond 17:00 weer in Praag.
Prive bike tour Praag Praag  locatie 2 tot 8 uur
individuele reis
vanaf € 22,50
prive bike tour Praag
Praag per fiets verkennen is wellicht de beste manier om deze toch uitgestrekte stad in een korte tijd te te leren kennen. Een city bike tour dwars door het toeristische centrum en de prachtige parken in het centrum van Praag of juist door de rustige groene gedeelten van Praag? Ook dat is mogelijk. Voor iedere doelgroep hebben we wel een route voorhanden.
Raften Praag Troja Praag  locatie 2 - 3 uur
individuele reis
vanaf € 29,00
rafting Troja
Wij bieden een halve dagtrip op het white water kanaal in Troja, op circa 2 km van centrum Praag. Deze kunstmatige wildwaterbaan is ongeveer 500 meter lang met veel golven, versnellingen en turbulentie. Meestal doen de groepen ongeveer 6 tot 8 maal de afvaart in 2 uur. Een warm drankje en broodje is inclusief. Het belangrijkste punt is plezier te hebben met maximale aandacht voor de veiligheid van de klant. Het raften is geschikt voor beginners, maar er zijn ook uitdagende programma's voor de meer ervaren rafters.
Raften Praag Veltrusy Centraal Bohemen  locatie halve dag vanaf € 64,00
raften Praag Veltrusy
Wij bieden een halve dagtrip aan op het white water kanaal in Veltrusy op 20 km van Praag. Deze kunstmatige wildwaterbaan is ongeveer 500 meter lang met grote golven, stroomversnellingen en kolken. Meestal doen de groepen ongeveer 6 tot 8 maal de afvaart in 2 uur. De transfer vanuit Praag en een (warm) drankje en broodje is inclusief. Het belangrijkste punt van alle programma's is plezier te hebben met maximale aandacht voor de veiligheid. De programma's zijn geschikt voor beginners, maar ook voor degenen met meer ervaring. Minimaal 4 deelnemers.
Romantische boottocht met diner Praag  locatie 3 uur
individuele reis
vanaf € 36,00
Boottocht op de Vltava
Deze romantische avondboottocht duurt drie uur. Tijdens deze rondvaart ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad Praag. U ziet o.a. de Praagse Burcht, de Karelsbrug, het Rudolfinum en vele andere aangelichte gebouwen. Tijdens de cruise geniet u van een welkom drink, hapjes van lopend buffet en live muziek.
Tank rijden Praag Praag  locatie 2 uur
dagactiviteiten
vanaf € 49,00
tank rijden nabij Praag
Altijd al willen weten hoe het voelt om in een tank te rijden? Nu heb je de kans om een echte tank te rijden. Het tank slagveld ligt slechts op 35 minuten rijafstand van Praag. Je rijdt door modder, over hobbels, en door het water met volle snelheid. Je krijgt daarom een camouflage pak zodat je kleding schoon blijft. Het programma kan worden aangepast aan uw wensen en behoeften. Tank rijden is een op-en-top adrenaline kik. Minimaal 4 deelnemers.
Touwenparcours Praag Lanáč Praag  locatie 2 tot 6 uur
dagactiviteiten
vanaf € 15,40
adventure Praag
Kom met het hele gezin of met vrienden naar het Touwenparcours Praag en beleef een uniek avontuur op het touw hindernissenparcours. Direct in Praag bevindt zich het adventure terrein dat zowel ontworpen is voor de adrenaline liefhebbers, maar ook voor gezinnen met kinderen. Het touwen adventure parcours biedt meer dan 500m avontuur op touw obstakels. De constructie is speciaal ook voorbereid op kinderen. De adrenaline specialiteit is de 150m-lange Fly afdaling. Het park kan zowel zelfstandig als met een opgeleide instructeur beleefd worden. 

 

 

 
 

Zoek met kaart

Loading

Vakantie? Boek nooit zonder SGR-garantie! Team Actief in Tsjechië is aangesloten bij SGR Waarom boeken bij Actief in Tsjechië? Lees meer ..

Bezoek ons tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht en Antwerpen

Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. Met Bancontact/Mister Cash kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. Met Sofort Banking kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. Met Banktransfer kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. Met Belfius kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen.

vraag de brochure Actieve vakanties in Tsjechië aan


telefoon 024 37 39 350 | disclaimer | algemene voorwaarden | referenties | affiliate | (c) Oostwaarts | groepsofferte | XML en RSS feeds op deze site | SGR | kontakt