Vakantiehuis Actuele aanbiedingen Onze speciale promotie is vakantiehuis Malá Skála: nergens anders in Tsjechië vindt u een beter aanbod. Volgens kenners het mooiste fiets- en wandelgebied van Bohemen. Meer informatie...

bustickets bus naar o.a. Pilsen en Praag in Tsjechië Dagelijks vertrek het hele jaar rond! Veilig en comfortabel naar Tsjechië (o.a. Praag). Opstappen in Amsterdam, Breda, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Venlo. Naar Praag vanaf 39 Euro. Meer informatie...


Bel ons op 024 37 39 350 | Skype met ons op actief.in.tsjechie | Whatsapp ons op 06 203 96 001

Fietsen in Tsjechië

Fietsen en mountainbiken in Tsjechië !

fietsen in Tsjechiëfietsers welkomTsjechië is een prachtig fietsland met voor ieder wat wils. Er zijn zowel van vlakke als bergachtige gebieden. Wat betreft klimaat en toeristische infrastructuur behoort Tsjechië tot de beste fietsbestemmingen. Cyklisté vítáni - welkom fietsers!

Onze fietstochten zijn zo gevarieerd mogelijk opgezet, je ziet gemengde bossen, open landschappen, rotscomplexen en schitterende vergezichten. Onderweg kom je langs diverse plekken waar je uitstekend kunt eten of een drankje kunt nuttigen. De meeste routes gaan over verharde wegen. Voor de mountainbikers hebben we speciale programma's met echte off road omstandigheden.

Het fietsen kan zowel in groepsverband als individueel self guided. De individuele arrangementen kunnen dagelijks vertrekken in periode april juni tot oktober. Het fietsen en mountainbiken in Praag kan het hele jaar rond. De groepsreizen met gids en bagagevervoer zijn met name in de lente en de zomer.

Neem je eigen fiets mee of huur een kwaliteitsfiets van ons. Kortom in Tsjechië zijn ideale omstandigheden voor een fietsvakantie!

Omschrijving Regio Duur Reistype Prijs
Appartementencomplex Malá Skála Boheems Paradijs  locatie vanaf 4 nachten
vakantiehuizen
vanaf € 17,60
appartementen Mala Skala
Appartementencomplex in het hart van het Boheems Paradijs. Het complex bestaat uit een hostel en appartementen op twee afzonderlijke verdiepingen en biedt maximaal 80 bedden. Direct op loopafstand kan je kanoën, tennissen, adventure parcours, klimmen op natuurrotsen, zwemmen, uitgaan, openlucht bioscoop, kasteelbezoek, wandelen en mountainbiken. Het complex ligt aan een woonerf op het knooppunt van 4 gemarkeerde fiets- en wandelroutes. Er zijn 6 restaurants in het dorp.
Autovakantie Karlovy Vary en Ertsgebergte West-Bohemen  locatie 7 dagen
individuele reis
vanaf € 215,00
Autovakantie Karlovy Vary en Ertsgebergte
Een ontdekkingsreis door het westen van Tsjechië. Tijdens deze autovakantie in West-Bohemen bezoek je het grootste en beroemdste kuuroord van het land – Karlovy Vary (Karlsbad) en het nabij gelegen Ertsgebergte, een glooiend gebergte met hetzelfde karakter als de Belgische Ardennen. De eerste paar dagen breng je door in Karlovy Vary. Daarna zal je actief ontspannen tijdens een lichte driedaagse bergtrektocht door het Ertsgebergte. Lopend over de bergkammen en door de bergdalen geniet je van de groene natuur en de rust om je heen.
Autovakantie Praag en Boheems Paradijs Boheems Paradijs   locatie 7 dagen
individuele reis
vanaf € 220,00
Autovakantie Praag en Boheems Paradijs
Tijdens deze autovakantie combineer je de hoofdstad Praag met een uitgebalanceerd outdoor actief programma in het beschermd landschapspark Boheems Paradijs. Je krijgt een prachtige dwarsdoorsnede van wat Tsjechië te bieden heeft. Cultuur, natuur, actief ontspannen, prachtige landschappen en natuurlijk onontbeerlijk voor een autovakantie, een goed wegennet. De afstand tussen Praag en het Boheems Paradijs is zo'n 80 km.
Autovakantie Praag en Burchtentocht Boheems Paradijs  locatie 7 dagen
individuele reis
vanaf € 219,00
Autovakantie Praag en Boheems Paradijs
Tijdens deze autovakantie ontdek je zowel Praag als het nabij gelegen natuurpark Boheemse Paradijs. De eerste paar dagen breng je door in het "gouden" Praag, hoofdstad van Tsjechië. Daarna zal je actief ontspannen tijdens een driedaagse burchtentocht door het beschermde landschapspark Boheems Paradijs. Onderweg kom je prachtige landschappen met romantische burchten en kastelen tegen.
Autovakantie Praag en Ertsgebergte Ertsgebergte  locatie 7 dagen
individuele reis
vanaf € 215,00
Autovakantie Praag en Ertsgebergte
Tijdens deze autovakantie in Tsjechië geniet je van de ideale combinatie van het natuurschoon van het Ertsgebergte en de pracht van de hoofdstad Praag. In het Ertsgebergte loop je eerste drie dagen over de glooiende bergen en kammen met vennen; je ontspant in dit groene gebergte dat vergelijkbaar is met de Belgische Ardennen. De rest van de week breng je door in de stad met eeuwenoude historie en schitterende architectuur en zal je je vermaken in de middeleeuwse straten van Praag.
Fietsen door het Boheems Paradijs Boheems Paradijs  locatie 7 dagen
individuele reis
vanaf € 175,00
Gouden fietsroute door Boheems Paradijs
Ontdek een van de mooiste natuurgebieden van Tsjechië! Een geweldige fietsroute die de meest interessante en bijzondere plekjes van het Boheemse Paradijs met elkaar verbindt. Je fietst niet alleen door prachtige natuur, maar ook langs meren, rotsencomplexen, door bossen, langs burchten en kastelen en door pittoreske dorpen en steden. Je beleeft niet alleen een actieve fietsvakantie, maar ontdekt ook veel van Tsjechië op cultuurhistorisch gebied. De landschappen van het Boheems Paradijs staan op de UNESCO werelderfgoedlijst van waardevolle natuur. Een actieve fietsvakantie voor jong en oud!
Fietsen door het Boheemse Woud Zuid-Bohemen  locatie 5 dagen
individuele reis
vanaf € 140,00
Fietsen door het Boheeme Woud
Een individueel fietsarrangement in het zuiden van Tsjechië met mooie dagtochten door het Boheemse Woud. Het Boheemse Woud heet in het Tsjechisch Šumava en betekent "het ruisende woud". Het is een dunbevolkt gebied met overweldigende bossen en een goede toeristische infrastructuur. Je ziet tijdens de tochten lieflijke dorpjes met traditionele gebouwen, uitgestrekte veengebieden en kraakheldere meren. Een ideaal fietsgebied! De tochten zijn te classificeren als licht met af en toe een lichte klim, geschikt voor een breed publiek.
Fietsen van Praag naar Dresden Praag - Dresden  locatie 6 dagen
groepsreis
vanaf € 740,00
Fietsen van Praag naar Dresden
Perfekte tocht voor actieve cultuur- en natuurliefhebbers. Ervaar de machtige Moldau en de Elbe. Bezoek de UNESCO stad Praag en laat je verleiden door de charme van een van de mooiste Duitse steden: Dresden. We volgen de stroom van het water door een prachtig landschap vol met pittoreske stadjes zoals Melnik, Litomerice en Bad Schandau. De tocht brengt ons door de natuurlijke schoonheden van Tsjechisch-Saksisch Zwitserland (Nationaal Park) en voert grotendeels langs de Moldau (Vltava) en de Elbe (Labe) rivier en haar bekkens. De route is geschikt zelfs voor de minder getrainde fietsers. Het grootste deel is bergafwaarts!
Fietsen van Praag naar Dresden Praag  locatie vanaf 4 dagen
individuele reis
vanaf € 0,00
Fietsen van Praag naar Dresden
Wie thuis met enige bepakking 50 kilometer per dag kan fietsen, kan dat langs de Elbe ook. Behoudens een enkel heuveltje in het Tsjechische deel zijn de hoogteverschillen gering. De plekken waar je kunt drinken, eten of slapen zijn talrijk. In het hoogseizoen zijn de beste plekken vrij snel volgeboekt, dus start het liefst zo vroeg mogelijk met de voorbereiding. Wij verzorgen uw fietsarrangement, luxe of budget, met of zonder bagagevervoer, met onze fietsen of met uw eigen fiets. Geheel op maat volgens uw wensen en uw budget.
Fietsen van Praag naar Wenen Praag  locatie 8 dagen
groepsreis
vanaf € 880,00
Groene route van Praag naar Wenen
Groene route van Praag naar Wenen: 329 km in 8 dagen (waarvan 7 dagen fietsen). Ontdek één van de meest prachtige fietsroutes door Centraal Europa! In acht dagen bezoeken we de parels van Tsjechië en Oostenrijk waaronder de op de werelderfgoedlijst ingeschreven hoofdsteden Praag en Wenen, prachtige natuur van o.a. Nationaal park Podyjí en talloze kleurrijke steden en dorpen. Het grootste deel van deze fietstocht volgen we de bekende "Greenway" fietsroute. 
Fietsen van Praag naar Wenen via Český Krumlov Praag  locatie 8 dagen
groepsreis
vanaf € 880,00
Groene route van Praag naar Wenen
Fietsen met een internationaal reisgezelschap van Praag naar Wenen via Cesky Krumlov langs de bekende "Greenways" fietspad! Deze fietstocht gaat o.a. langs het Nationaal Park Podyji bij de Oostenrijkse grens. U ziet onderweg Unesco Wereldcultuurerfgoed. O.a. het middeleeuwse stadje Trebon met haar prachtige omgeving vol met karpervijvers. Dichter bij de Oostenrijkse grens passeert u de beste Moravische wijngaarden bij Znojmo en Šatov. De reis zal eindigen in een van de mooiste Europese steden: Wenen.
Fietsvakantie van Praag naar Wenen Praag  locatie vanaf 5 dagen
individuele reis
vanaf € 20,00
Groene route van Praag naar Wenen
De Praag - Wenen "Greenway" neemt je mee op een fietsavontuur zuidwaarts langs kastelen en burchten, door de historische Tsjechische dorpen en steden, door de wijngebieden van Moravië en Oostenrijk. De route is veilig en de moeilijkheidsgraad is medium. wij kunnen je aan materiaal helpen en met het plannen van een actieve en gedenkwaardige reis zodat je de Groene route kan verkennen zoals je wenst en op je eigen gemak. Het grootste deel van deze route volg je de "greenway" fietsroute.
Mountainbike maatwerk Boheems Paradijs Boheems Paradijs  locatie vanaf 1 dagdeel
individuele reis
vanaf € 99,00
mountainbikevakantie Boheems Paradijs
Maatwerk mountainbike arrangement in het Boheems Paradijs! Zowel makkelijke routes over asfalt als extreme routes off road dwars door de bossen. Wij kennen de beste routes en hebben de informatie in GPS en natuurlijk op topografische kaart. We werken alleen met goede en veilige mountainbikes. Helm verplicht! Je kunt je eigen bike meebrengen of van ons een mountainbike huren. Wij bieden de mooiste routes onder leiding van een gids/instructeur. Het is ook mogelijk om zelf routes te doen met kaart of GPS. Veel vrije tijd en ruimte voor eigen invulling. Minimaal 4 deelnemers.
Mountainbiketocht Ertsgebergte Ertsgebergte  locatie 3 dagen
individuele reis
vanaf € 85,00
mountainbiketocht Ertsgebergte
De driedaagse individuele mountainbiketocht in het glooiende Ertsgebergte leidt door de mooiste gebieden van dit gebergte, dat vergelijkbaar is met de Ardennen. Een combinatie van uitgestrekte hoogveengebieden, bosrijke hellingen, panoramazichten, bergdorpen… dat is het fietsgebied. Veel natuur en veel rust. Je kunt arriveren met eigen auto of per trein.
Mountainbiketour Praag Praag  locatie 2,5 uur
dagactiviteiten
vanaf € 20,00
mountainbiketour Praag
Praag per fiets verkennen is wellicht de beste manier om deze toch uitgestrekte stad in een korte tijd te te leren kennen. Een city bike tour in groepsverband dwars door het toeristische centrum en de prachtige parken in het centrum van Praag. Zie in 2,5 uur wat te voet zeker een dag kost!
Praag - Karlštejn E-bike tour Praag  7 - 8 uur
dagactiviteiten
vanaf € 55,00
burcht Karlstejn
De imposante burcht Karlštejn ligt even ten zuidwesten van Praag. In deze tour fiets je in een kleine groep begeleidt door een professionele gids. De tocht begint in het centrum van Praag en gaat vervolgens langs de rivieren Moldau en Berounka en door het Tsjechische platteland. Onderweg is er genoeg tijd voor pauzes en om van de prachtige omgeving te genieten. Aangekomen bij de burcht is er de mogelijkheid voor een rondleiding en lunch. Aan het einde van de middag gaat de groep met de trein terug naar Praag. De fietstocht duurt ongeveer 8 uur en eindigt rond 17:00 weer in Praag.
Prive bike tour Praag Praag  locatie 2 tot 8 uur
individuele reis
vanaf € 22,50
prive bike tour Praag
Praag per fiets verkennen is wellicht de beste manier om deze toch uitgestrekte stad in een korte tijd te te leren kennen. Een city bike tour dwars door het toeristische centrum en de prachtige parken in het centrum van Praag of juist door de rustige groene gedeelten van Praag? Ook dat is mogelijk. Voor iedere doelgroep hebben we wel een route voorhanden.
Singltrek mountainbike arena IJzergebergte  locatie vanaf 1 dag
individuele reis
vanaf € 99,00
downhill
Singltrek pod Smrkem is het eerste mountainbike park van het kwalitatief hoogwaardig merk Singltrek in Tsjechië. Het park is gelegen onder de majestueuze berg Smrk in de prachtige ongerepte natuur in het noorden van het IJzergebergte. Inmiddels is er een totaal aantal routes van 80km aangelegd voor vier verschillende niveaus. Dat maakt het aantrekkelijk voor iedereen, van families met kinderen tot technisch ver gevorderde fietsers. Bij meer dan 19 personen graag even contact opnemen.
Vakantiehuis Malá Skála Boheems Paradijs  locatie vanaf 3 nachten
vakantiehuizen
vanaf € 40,00
vakantiehuis Mala Skala
Een prachtig gelegen authentieke - tot appartementen omgebouwde - dorpsboerderij uit 1850. Een toplocatie in het centrum van het toeristische stadje Malá Skála. Het huis bevindt zich in een prachtig gebied genaamd Boheems Paradijs in het Noorden van Tsjechië. Het is een vrijstaand huis met tuin en bestaat uit twee ruime appartementen. Er is een 6-persoons en een 10-persoons appartement (uit te breiden met 4 bedden op de zolderetage). Per appartement zijn alle faciliteiten voorhanden. De appartementen zijn goed van elkaar gescheiden maar kunnen ook gezamenlijk gehuurd worden. Er is een grote tuin. Parkeren op eigen terrein. Direct op loopafstand, o.a. kanoën, tennissen, adventure parcours, klimmen op natuurrotsen, zwemmen, uitgaan, openlucht bioscoop, kasteelbezoek, wandelen en mountainbiken. Gratis WiFi.

Markering van fietsroutes

De fietsroutes worden in het terrein gemarkeerd door gele aanwijzingsborden met daarop het nummer van de route en aanduiding van afstanden naar bepaalde punten. Gedeeltes die leiden naar de speciale wegen (bospaden enz.) worden gemarkeerd door de kleurige “bandtekens” (blauw, groen, rood en wit op gele achtergrond). Tsjechië is duizenden en duizenden kilometers wandel- en fietspaden rijk. Ga eens een keertje, wandelend of fietsend het wonderschone Centraal-Europese landschap bekijken! 

 

 

 
 

Zoek met kaart

Loading

Vakantie? Boek nooit zonder SGR-garantie! Team Actief in Tsjechië is aangesloten bij SGR Waarom boeken bij Actief in Tsjechië? Lees meer ..

Bezoek ons tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht en Antwerpen

Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. Met Bancontact/Mister Cash kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. Met Sofort Banking kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. Met Banktransfer kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. Met Belfius kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen.

vraag de brochure Actieve vakanties in Tsjechië aan


telefoon 024 37 39 350 | disclaimer | algemene voorwaarden | referenties | affiliate | (c) Oostwaarts | groepsofferte | XML en RSS feeds op deze site | SGR | kontakt